امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طراحی سیستم ارائه نوبت جهت امور بانکی

طراحی سیستم ارائه نوبت جهت امور بانکی دسته: الکترونیک و مخابرات
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1243 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 38

دراین پروژه یک کلید برای مشتری قرار داردکه با هربار فشار دادن توسط مشتری ها شمارهی نمایشگر مشتری یک عدد افزایش می یابد ونوبت می دهد و هنگامی که به عدد نه رسید مجددا از شماره ی یک نوبت می دهدهمچنین سه کلید برای سه اپراتور های باجه های بانک که با هربار فشار دادن یکی از اپراتور های بانک شماره ی بعدی را در نمایشگر اپراتور مربوطه نمایش می دهد و به ترتی

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

چکیده :

دراین پروژه یک کلید برای مشتری قرار داردکه با هربار فشار دادن توسط مشتری ها شمارهی نمایشگر مشتری یک عدد افزایش می یابد ونوبت می دهد و هنگامی که به عدد نه رسید مجددا از شماره ی یک نوبت می دهد.همچنین سه کلید برای سه اپراتور های باجه های بانک که با هربار فشار دادن یکی از اپراتور های بانک شماره ی بعدی را در نمایشگر اپراتور مربوطه نمایش می دهد و به ترتیب نوبت مشتری ها را به سوی اپراتور مربوطه فرا می خواند.

فهرست

عنوان                                                                                                               صفحه

چکیده : نحوه  کار دستگاه

کاربرد ..........................................................................................................................................1

مقدمه و تاریخچه................................ ..1

فصل اول : میکرو پروسسورها........................... ..3

1-1 انواع میکروپرسسورها........................ ..4

2-1 الکترونیک در زندگی امروز................... ..5

3-1 سیستمهای الکترونیکی........................ ..6

4-1 مدارهای خطی و مدارهای رقمی................. ..6

5-1 مختصری راجع به AVR........................ ..7

6-1 طراحی برای زبانهای C و BASIC............... ..8

7-1 خصوصیات ATMEGA16/ATMEGA16L............... 9

1-7-1 خصوصیات جانبی............................ 10

2-7-1 فیوز بیت های ATMEGA16................... 12

8-1 بررسی پورت های میکرو کنترلر................ 14

1-8-1 پورت B................................... 14

2-8-1 پورت C................................... 17

3-8-1 پورت D................................... 18

9-1 مدار داخلی ATMEGA16....................... 21

فصل دوم : سخت افزار................................. 22

1-2 طرز کار المان های مدار..................... 23

2-2 شماتیک ونحوه اتصالات قطعات.................. 25

3-2 تصویر مونتاژ شده مدار...................... 26

فصل سوم : نرم افزار....................................................................................................................27

1-3 برنامه..................................... 28

2-3 شرح برنامه................................. 31 

طرح پروتل مدار................................. 35

ضمائم

فهرست منابع

کاربرد :

این سیستم جهت نظم و سرعت بخشیدن به راه اندازی مشتری ها و رفاه حال مشتریان در بانک های کشور استفاده میشود. این سیستم هم اکنون در بانک های پارسیان و کشاورزی استفاده می شود.

مقدمه و تاریخچه :

ریزپردازنده وسیله ای است كه می توان با دادن فرمان آن را به عملیات مختلف واداشت . یعنی یك كنترل كننده قابل برنامه ریزی است . همه ریزپردازنده ها سه عمل اساسی یكسانی را انجام می دهند : انتقال اطلاعات ، حساب و منطق ، تصمیم گیری ، اینها سه كار یكسان هستند كه به وسیله هر ریزپردازنده ، كامپیوتر كوچك یا كامپیوتر مركزی انجام می شود .

اولین ریزپردازنده تك تراشه ای ، ریزپردازنده Intel 4004 بود كه توانست دو عدد 4 بیتی دودویی را جمع كند و عملیات متعدد دیگری را انجام دهد .

4004 با معیارهای امروزی یك وسیله كاملا ابتدایی بود كه می توانست 4096 مكان مختلف را آدرس دهد. برای حل این مسئله بود كه ریزپردازنده 8 بیتی ( 8008 ) به وسیله شركت Intel معرفی شد .

Intel 8008:

Intel 8008 توانست اعداد 8 بیتی را ( كه بایت نامیده می شوند ) به كار گیرد ، كه این خود پیشرفت بزرگی نسبت به 4004 بود . تقریبا در همان زمان گشایشی در ساختن مدارهای منطقی NMOS ( نیمه هادی اكسید فلز از نوع N )پیش آمد . منطق NMOS بسیار سریع تر از PMOS است . به علاوه از یك منبع تغذیه مثبت استفاده می كند كه آن را برای اتصال به مدارهای منطقی TTL سازگارتر می كند . خصوصیات مذكور از این جهت دارای اهمیت است كه بسیاری از مدارهای جنبی ریزپردازنده از نوع TTL هستند . NMOS سرعت ریزپردازنده را با ضریبی در حدود 25 بار افزایش می دهد كه رقم چشمگیری است .

این تكنولوژی جدید درساختمان ریزپردازنده معروف امروزی یعنی Intel 8080 به كار برده شد .

 Intel 8080:

Intel 8080 در 1973 و معرفی آن دنیا را به دوره ریزپردازنده وارد كرد . 8080 نوع بسیار غنی شده ای از 8080 بود كه می توانست 500000 عمل را در ثانیه انجام دهد و 64 كیلو بایت از حافظه را آدرس می دهد و 500000 دستورالعمل را در ثانیه اجرا كند . امتیاز اصلی Z80 نسبت به 8080 این است كه می تواند از دستورالعمل هایی كه برای 8080  می شوند نیز استفاده كند . نرم افزاری كه برای 8080 استفاده می شود بدون پیچیدگی بر روی Z80 قابل اجرا است . یك مشخصه سخت افزاری مهم Z80 در مقایسه با 8080 آرایش كامل تر ثبات هاست . Z80 همچنین مكانیزمی را به كار می گیرد كه حافظه RAM دینامیكی را به طور خوركار تازه می كند . این دو مشخصه اضافی موجب برتری Z80 نسبت به Intel 8080 شده است.

سایر ریزپردازنده های اولیه :

تا سال 1973 ، Intel  تولید كننده اصلی ریزپردازنده ها بود . بعد از آن تولید كنندگان دیگر متوجه شدند كه این وسیله جدید دارای آینده است و شروع به تولید انواع اصلاح شده دیگری از ریزپردازنده Intel 8080 كردند .

ریزپردازنده های امروزی :

به نظر می رسد كه آینده توجه ریزپردازنده در دست سه شركت Intel  ، Motorola و Zilog است . این

شركت ها هر یك با دو سال یك بار انواع پیشرفته تری از ریزپردازنده ها را تولید می كنند . امروزه ریزپردازنده ها از نظر اندازه بین 4 تا 32 بیت دارند .

فصل اول :

 میكروپروسسورها

اندازه کلمه

شماره قطعه

تولید کننده

8

8048

Intel

8

8051

Intel

8

8085A

Intel

16

8086

Intel

16

8088

Intel

16

8096

Intel

16

80186

Intel

16

80188

Intel

16

80286

Intel

32

80386

Intel

8

6800

Motorola

8

6805

Motorola

8,16

6809

Motorola

16,32

68000

Motorola

16,32

68008

Motorola

16,32

68010

Motorola

32

68020

Motorola

8

Z8

Zilog

8

Z80

Zilog

16

Z8000

Zilog

32

Z80000

Zilog

انواع میكروپروسسورها :

1. Genela  ( كه خود شامل cpu می باشد كه بر اساس برنامه وظیفه آنها تغییر می كند) و µ.c كه از تكنولوژی RISC سود می برد .

2.پروسسورهای صوتی : سری VP ساخت شركت QUICK  و سری ISD

3.پروسسورهای مخابراتی ( شركت MITEL فقط پروسسورهای مخابراتی می زند) .

4. پروسسورهای خاص ( برای كاربردهای خاص استفاده می شود )

در معماری CPU از تكنولوژی CISC و RISC استفاده شده كه تكنولوژی CISC (

Complex INSTROCTION set Computer )دستورات پیچیده را در داخل خود اجرا می كند و تكنولوژی RISC( Reduce INSTROCTION set Computer )

SET كامپیوتری است كه دستورات ساده ای دارد كه از این نوع تكنولوژی در میكرو كنترلرها نیز استفاده شده و خواص آن تعداد كم دستورالعمل ها می باشد .

تعریف µ.c :

تراشه هایی هستند كه واسطهای صفحه كلید ، دیسك و در بسیاری از دیگر دستگاهها استفاده می شود . این نوع تراشه ها به علت حجم بسیار كوچك كه دارند به نام single µ.c chip معروفند .

تفاوت میان ریزپردازنده با ریز كنترل كننده ( µ.c ) :

ریز كنترل كننده ها علاوه بر cpu شامل حافظه ، خطوط I/O تایمر ، كانتر و در برخی از آنها حتی A/D نیز دارند . حال به مروری بر میكروهای AVR و انواع آنها می پردازیم .

-الكترونیك در زندگی امروز

امروزه پیشرفت در الكترونیك ای امكان را به ما داده است تا بتوانیم انواع وسایل الكترونیكی مانند  ماشین حساب های جیبی ، ساعت رقمی ، كامپیوتر برای كاربرد در صنعت در تحقیقات پزشكی و یا طریقه تولید كالا به طور اتوماتیك در كارخانجات و بسیاری از موارد دیگر را مستقیم یا غیر مستقیم مورد استفاده قرار دهیم .

اینها همه به خاطر آن است كه فن آوری توانسته مدارهای الكترونیكی را كه شامل اجزاء كوچك الكترونیكی هستند ، بر روی یك قطعه كوچك سیلیكن كه شاید سطح آن به 5 میلی متر مربع بیشتر نیست ، جای دهد . فن آوری میكروالكترونیك كه به مدارهای یكپارچه معروف به آی سی یا تراشه مربوط می گردد ، در بهبود زندگی بشر تاثیر به سزایی داشته و آن را بطور كلی دگرگون نموده است . تراشه ها همچنین برای مصارفی چون كنترل رباتها در كارخانجات ، یا كنترل چراغهای راهنمایی و یا وسایل خانگی مانند ماشین لباس شویی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند . از طرفی تراشه ها را می توان مغز دستگاه هایی چون میكرو كامپیوترها و رباتها به حساب آورد .

- سیستم های الكترونیكی

پس از یك نظر اجمالی در داخل یك سیستم الكترونیكی مانند یك دستگاه رادیو ، تلویزیون و یا كامپیوتر ممكن است انسان از پیچیدگی آن و از یادگیری الكترونیك دلسرد شود ، اما در واقع آن طور كه به نظر می رسند ، دشوار نیستند و این به دو دلیل است .

  ا ول اینكه اگرچه سیستم های الكترونیكی اجزاو قطعات زیادی را در خود جای می دهند ، اما باید             

دانست كه انواع كلی این اجزا اغلب محدود و انگشت شمار هستند .                

  از مهم ترین گروه های این اجزا می توان مقاومت ها ، خازن ها ، القا گرها ، دیودها ، ترانزیستورها ، كلیدها و مبدل ها را نام برد . این اجزا زمانی كه به صورت یكپارچه در یك تراشه قرار می گیرند ، هر یك همان وظیفه خود را به عنوان یك قطعه مجزا انجام می دهند و فقط اندازه  فیزیكی آن كوچكتر شده است .

دوم اینكه انواع سیستم های الكترونیكی از تعداد محدودی مدارهای اصولی و یا بلوك هایی كه وظیفه هر كدام به كاراندازی قسمتی از سیستم مثلا تقویت یا شمارش است ، تشكیل یافته اند كه به منظور عملكرد كل سیستم ، آن را به یكدیگر متصل می نمایند .

- مدارهای خطی و مدارهای رقمی

بسیاری از سیستم های الكترونیكی طوری طراحی شده اند تا با دریافت یك ورودی الكتریكی و با پردازش آن ، یك خروجی الكتریكی تولید كرده تا بتوانند كار معینی را انجام دهند ( كه این كار بدون سیستم مورد نظر ، به تنهایی از عهده ورودی الكتریكی مذكور ساخته نخواهد بود . )

مدارهای الكترونیكی كه در سیستم ها كاربرد دارند به دو دسته مهم تقسیم می شوند : مدارهای خطی ( یا قیاسی ) و مدارهای رقمی یا دیجیتال .

مدارهای خطی ار نوع مدارهای تقویت كننده هستند كه با سیگنال هایی سرو كار دارند كه این سیگنال ها معرف كمیت هایی مانند تغییرات صوتی ، صدای انسان یا موسیقی و غیره هستند . در بسیاری از مدارهای خطی از ترانزیستور به عنوان تقویت كننده صوتی استفاده می كنند . مدارهای دیجیتال از نوع مدارهای كلیدزنی هستند ، كه مقدار ورودی یا خروجی آنها در هر زمان فقط    می تواند دارای یكی از دو حالت صفر یا یك باشد و اگر قرار است این دو حالت به هم تبدیل شوند این تبدیل حالت بسیار سریع اتفاق می افتد ، در حالی كه مدارهای خطی دارای حالت  مداوم بوده و این حالات به تدریج در واحد زمان قابل تغییر هستند .

 مدارهای رقمی دارای فقط دو حالت هستند و ورودی و خروجی آنها به اصطلاح (high) به معنی بالا ، یعنی نزدیك به میزان ولتاژ منبع مدار و یا (low) به معنی پایین ، یعنی نزدیك صفر ولت هستند .

 در این مدارها عمل كلیدزنی به وسیله ترانزیستور انجام می گیرد . دستگاه شمارش گر در واقع یك مدار رقمی است كه در آن سیگنال تولید شده توسط سلول نوری ، یا در حالت صفر و یا در حالت یك قرار می گیرد و این امر بستگی به قطع شدن یا نشدن نور دارد . بنابراین مدارهای رقمی علائم الكتریكی را به صورت پالس یا ضربه با خود حمل می كنند . سیستمی كه در آن یك لامپ توسط دیمر كنترل و كم و زیاد می شود ، یك سیستم حالت مداوم و سیستمی كه همان لامپ را خاموش و روشن می كند یك سیستم دو حالته است ، چون كه توسط آن لامپ مذكور یا كاملا روشن یا كاملا خاموش می شود .

مختصری راجع به   AVR:
زبانهای سطح بالا یا همان (HIGH LEVEL LANGUAGES) HLL به سرعت درحال تبدیل شدن به زبان برنامه نویسی استاندارد برای میکروکنترلرها (MCU) حتی برای میکروهای 8 بیتی کوچک هستند.زبان برنامه نویسی  BASIC وC  بیشترین استفاده را در برنامه نویسی میکرو ها دارند، ولی در اکثر کاربردها کدهای بیشتری را نسبت به زبان برنامه نویسی اسمبلی تولید می کنند.
ATMEL ایجاد تحولی در معماری ،جهت کاهش کد به مقدار مینیمم را درک کرد که نتیجه این تحول میکروکنترلرها AVR  هستند که علاوه بر کاهش و بهینه سازی مقدار کدها به طور واقع عملیات را تنها در یک کلاک سیکل توسط معماری (REDUCED RISC INSTRUCTION SET COMPUTER) انجام می دهند و از 32 رجیستر همه منظوره (ACCUMULATORS)  استفاده می کنند که باعث شده 4 تا 12 بار سریعتر از میکروهای مورد استفاده کنونی باشند.

تکنولوژی حافظه کم مصرف غیر فرار شرکت ATMEL برای برنامه ریزی AVR ها مورد استفاده قرار گرفته است در نتیجه حافظه های  FLASH و EEPROM در داخل مدار قابل برنامه ریزی (ISP) هستند. میکروکنترلرهای اولیه AVR دارای 1،2و8 کیلو بایت حافظه FLASH و به صورت کلمات 16 بیتی سازماندهی شده بودند.

AVR ها به عنوان میکروهای RISC با دستورات فراوان طراحی شده اند که باعث می شود حجم کد تولید شده کم وسرعت بالاتری بدست آید.

عملیات تک سیکل:

با انجام تک سیکل دستورات،کلاک اسیلاتور با کلاک داخلی سیستم یکی می شود. هیچ تقسیم کننده ای در داخل AVR قرار ندارد که ایجاد اختلاف فاز کلاک کند. اکثر میکرو ها کلاک اسیلاتور به سیستم را با نسبت 1:4 یا 1:12 تقسیم می کنند که خود باعث کاهش سرعت میشود. لذا AVR ها 4 تا 12 بار سریعتر و مصرف آنها نیز 4-12 بار نسبت به میکروکنترلرهای مصرفی کنونی کمتر است زیرا در تکنولوژی CMO استفاده شده در میکروهای  AVR، مصرف توان سطح منطقی متناسب با فرکانس است.

نمودار زیر افزایش MIPS (MILLION INSTRUCTION PER SECONDS) را به علت انجام عملیات تک سیکل AVR (نسبت 1:1) در مقایسه با نسبت های 1:4 و 1:12 در دیگر میکرو ها  نشان می دهد.

طراحی برای زبان های BASIC و C :

زبان های  BASIC و C بیشترین استفاده را در دنیای امروز به عنوان زبان های  HLL دارند تا امروزه معماری بیشتر میکرو ها  برای زبان اسمبلی طراحی شده و کمتر از زبان های HLL حمایت کرده اند.

هدف ATMEL طراحی معماری بود که هم برای زبان اسمبلی و هم زبان های HLL مفید باشد. به طور مثال در زبان های C و BASIC می توان یک متغیر محلی به جای متغیر سراسری در داخل زیر برنامه تعریف کرد ، در این صورت فقط در زمان اجرای زیر برنامه مکانی از حافظه RAM برای متغیر اشغال می شود در صورتی که اگر متغیری به عنوان سراسری تعریف گردد در تمام وقت مکانی از حافظه FLASH ROM  را اشغال کرده است.

برای دسترسی سریعتر به متغیرهای محلی و کاهش کد ، نیاز به افزایش رجیسترهای همه منظوره است .

AVR ها دارای 32-رجیستر هستند که مستقیما به LOGIC ALU (ARITHMETIC UNIT) متصل شده اند ،و تنها در یک کلاک سیکل به این واحد دسترسی پیدا می کنند. سه جفت از این رجیسترها می توانند به عنوان رجیسترهای 16 بیتی استفاده شوند. 

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : امور بانکی , سیستم ارائه نوبت , انواع میکروپرسسورها , سیستمهای الکترونیکی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر