امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق درباره كاربرد الكترومغناطیس در ژئوفیزیك

تحقیق درباره كاربرد الكترومغناطیس در ژئوفیزیك دسته: فیزیک
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 26 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

دانلود تحقیق درباره کاربرد الکترومغناطیس در ژئوفیزیک

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

*تحقیق درباره كاربرد الكترومغناطیس در ژئوفیزیك*

مقدمه

هدفهای یك برداشت ژئوفیزیكی عبارتند از تعیین محل ساختارها یا اجسام زمین‌ساختی زیرزمینی و در صورت امكان اندازه گیری ابعاد و ویژگیهای فیزیكی مربوط به آنها د راكتشاف نفت اطلاعات ساختاری مورد توجه است زیرا نفت با عوارض خاص چون تاقدیس در سنگهای رسوبی ارتباط دارد. در ژئوفیزیك معدن تاكید بر آشكارسازی و تعیین ویژگهیای فیزیكی می شود. هر چند كانسارهای معدنی نشانه های ژئوفیزیكی متمایز و قابل اندازه گیری از خود بروز می دهند ولی اغلب شكل نامنظم دارند و در سنگهایی با ساختار پیچیده روی می دهند كه تفسیبر كمی دقیق را دشوار یا غیرممكن می سازد. در بررسیهای اولیه ساختگاه ممكن است هم ساختار و هم ویژگیهای فیزیكی مورد توجه مهندسان باشد. در محل ساختمانهای بزرگ اغلب تغییرات عمقی سنگ كف مودر نیاز است ووقتی كه تحمل بارهای سنگین مورد لزوم باشد ویژگیهای مكانیكی روبار ممكن است اهمیت پیدا كند.

یك برداشت ژئوفیزیكی شامل مجموعه ای از اندازه گیریهاست كه معمولا با طرحی نظم دار بر روی سطح زمین دریا یا هوا به طور قائم در داخل چاه آزمایشی انجام می شود. این اندازه گیریها ممكن است از تغییرات فضایی میدانهای نیروی ایستا باشد(گرادیان های پتانسیل الكتریكی گرانشی یا مغناطیسی ) یا از سرشتیهای میدانهای موج بخصوص از زمان سیر امواج كشسان (لرزه ای و واپیچش ) دامنه و فاز امواج الكتور مغناطیسی . این میدانهای نیرو و موج تحت تاثیر ویژگیهای فیزیكی و ساختار سنگهای زیرزمینی قرار می گیرد. از آنجا كه ویژگیهای فیزیكی اغلب مربوط به مرزهای زمینشناختی است و لذا هر گونه مساله ساختاری به تفسیر این میدانها در روی زمین بر حسب این ناپیوستگی ها بر می گردد. آسانی انجام این كار به عوامل بسیار بسته است كه از آن میان پیچیدگی ساختار و درجه تباین ویژگیهای فیزیكی سنگهای سازنده آن ساختار اهمیت خاص دارند. واضح است كه در انتخاب تكنیك ژئوفیزیكی كه باید مطالعه مساله ای بكار رود تباین ویژگیهای سنگهای زیر زمینی وهمگنی آنها در یك سازند خاص از عوامل مهمی است كه باید مورد توجه قرار گیرند. ویژگیهایی از سنگها كه بیش از همه در اكتشافات ژئوفیزیكی از آنها استفاده می شود عبارتند از كشسانی ، رسانندگی الكتریكی  ، چگالی ، خودپذیری مغناطیسی و قطبش پذیری باقمیانده والكتریكی . ویژگیهای دیگری چون درجه رادیواكتیویته نیز تا حد كمی به كار می روند.

همه مواد اثر گرانشی دارند ولذا تغییرات جانبی چگالی در داخل زمین تغییراتی كوچك ولی غلب قابل اندازه گیری در گرانی بر روی زمین بوجود می آورد. همین طور بسیاری از سنگها محتوی مقادیر كوچكی از ككانیهای مغناطیسی می باشند ولذا تا حدی از خودپذیری مغناطیسی یا مغناطیدگی دائم آنهاست سبب تغییرات محلی در میدان مغناطیسی منتجه می شود كه باز هم بر روی سطح زمین قابل اندازه گیری است. از روی شكل میدانهای گرانشی یا مغناطیسی منتجه می شود كه باز هم بر روی سسطح زمین قابل اندازه گیری است . از روی شكل میدانهای گرانشی یا مغناطیسی منتجه می شود كه با زهم بر روی سطح زمین قابل اندازه گیری است . از روی شكل میدانهای گرانشی یا مغناطیسی سطح زمین میتوان استنتاجهایی از ساختار زیرزمینی بدست آورد هر چند به لحاظ ابهام دروانزادی در این روشهای میدان پتانسیل اگر بخواهیم به حلهای قابل استفاده برسیم به اطلاعات زمینشناسی یا اطلاعات ژئوفیزیكی دیگر نیاز داریم.

در اندازه گیریهای گرانشی و مغناطیسی از میدانهای طبیعی نیرو استفاده می شود. در بیشتر روشهای لرزه ای و الكتریكی (شامل الكترومغناطیسی ) كه با ویژگیهای كشسان و الكتریكی سنگها سركار ودارند لازم است كه به زمین انرژی داده شود. از ا“جا كه چشمه تحت كنترل است فاصله چشمه تا آشكارساز می تواند متغیر باشد. این باعث می شود كه تفسیر نتایج با ابهامی خیلی كمتر از موقعی صورت می گیرد كه میدانهای گرانی و مغناطیسی بكار گرفته می شوند. در بعضی از روشهای الكتریكی جریان مستقیم یا جریان با فركانس خیلی كم از طریق الكترودهایی به زمین داده می شود. شكل میدان الكتریكی در سطح زمین به ترتیب الكترودها و توزیع رسانندگی الكتریكی در زیرزمین ارتباط دارد. آنچه انداهز گیری می شود همین میدان سطحی است. وقتی جریان مستقیم یا جریان متناوب كم فركانس مستقیما به زمین داده شود اندازه گیری در اصل همان گرادیان پتانسیل است (یعنی اختلاف پتانسیل بین دو الكترود اندازه گیری) ولی این اندازه گیری ممكن است در دستگاه مربوطه به صورت مقاومت نشان داده شود. وقتی جریان مستقیم در داخل زمین عبور می كند بعضی كانه های فلزی از خود قطبش الكتریكی بروز می دهند. این كانه ها از لحاظ الكتریكی باردار می شوند و وقتی كه جریان قطع شود یك تخلیه گذرا به مدت چند ثانیه در آنها مشاهده میگردد. روش قطبش القایی از این اثر استفاده میكند.همچنین ممكن است انرژی را به صورت القایی با استفاده از یك پیچه كه جریان متناوب با فركانس حدود 1000 سیكل در ثانیه را در خود دارد به زمین ترزیق كرد در حالی كه هیچگونه تماس الكتریكی با زمین وجود  ندارد. در این روشها كه به روشهای الكترومغناطیسی معروفند میدان مغناطیسی متناوب حاصل از پیچه فرستنده به رساناهای خوب زمین جریانهای پیچكی القا می كند لذا بر روی سطح زمین به صورت میدانهای ثانوی ظاهر شده و میتوان با یك پیچه جوینده آنها را اندازه گیری كرد.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : كاربرد الكترومغناطیس در ژئوفیزیك , الکترومغناطیس , ژئوفیزیک , زلزله , ساخت زیرزمینی , تعیین ویژگی های فیزیک , تاقدیس , گرادیان های پتانسیل الكتریكی گرانشی یا مغناطیسی , خودپذیری مغناطیسی و قطبش پذیری , دانلود , دانلود مقاله , دانلود تحقیق , دانلود پایان نامه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر